fbpx

Bosschenaren weten hoe ze kunnen genieten van het leven en dat merk je meteen als je er bent. Op iedere hoek van de straat kun je het bourgondische leven en de rijke culturele historie van Den Bosch proeven. 

De hoofdstad van Noord-Brabant heeft een bruisend centrum met tal van smaakvolle restaurantjes, heerlijke delicatessenwinkeltjes en gezellige plekjes om koffie te drinken (met een Bossche Bol). Daarnaast is het middeleeuwse stadscentrum en markt van Den Bosch een van de oudste en meest complete van Nederland.

De citywalk ‘De lekkerste wandeling van Den Bosch’ leidt je langs de leukste plaatsen om te eten, drinken en borrelen in de binnenstad van het gastvrije Den Bosch. Geniet van lokale specialiteiten als de wereldberoemde Bossche Bol, de Bossche Lulkoek en het Kutbier

Ook maak je kennis met de rijke culturele historie van de Brabantse hoofdstad. Hoogtepunten zijn de Sint-Janskathedraal, de Binnendieze en het Noordbrabants Museum. Den Bosch was ook de geboortestad van de beroemde schilder Jeroen Bosch. De wandeling begint bij het station en voert langs tal van culturele en culinaire hoogtepunten in Den Bosch.

Je kunt de lekkerste wandeling van den Bosch hier downloaden.

Lengte: 4,5 kilometer
Duur: 2,5 uur