fbpx

Picknicken in Den Bosch

Het is zomer in Den Bosch. Ga eens naar buiten om te picknicken, het is leuk, gezellig en goedkoop. Kies een leuke plek uit waar je op de fiets of te voet heen kunt gaan en geniet van een hapje en een drankje in de buitenlucht. Wij vonden 5 ideale picknickplekken voor je in Den Bosch.

Bastion Oranje

Aan de rand van het centrum van Den Bosch vind je het Bastion Oranje. Hier kijk je uit over het prachtige natuurgebied het Bossche Broek. Je kunt hier heerlijk picknicken in de schaduw van de monumentale bomen.

picknick bastion Oranje

Westerpark Den Bosch

Achter de scholen aan de Onderwijsboulevard ligt het schitterende Westerpark. Het is een groene, waterrijke oase waar je even kunt ontsnappen aan het drukke stadse bestaan. Het park bestaat uit een aantal ‘eilanden’ die met elkaar worden verbonden door bruggen. Je vindt hier vast een stille en serene plek waar je helemaal tot rust kunt komen.

picknicken westerpark den Bosch

Spoordijk met uitzicht over de Gement

De Gement is een poldergebied tussen Den Bosch en Vught. Het is een beschermd gebied voor weidevogels, ganzen en zwanen. Vanaf de verlaten spoordijk van het Halve Zolenlijntje (achter het Jeroen Bosch Ziekenhuis) heb je een prachtig uitzicht op de natuur.

picknick gement den Bosch

Park achter het Bleekerstraatje

Het Bleekerstraatje is een zijstraat van de Vughterstraat. De ingang bevindt zich tussen de huizen aan Vughterstraat 154 en 158. Als je dit straatje uitloopt kom je bij klein parkje met speeltoestellen en een kleine zandbak. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

picknick park bleekerstraatje

Vughtereiland

Nabij het Wilhelminaplein (Heetmanplein) loopt de Dommel onder de Vughterweg door. Je kunt hier via een trap naar beneden om af te dalen naar het zogenaamde Vughtereiland. Je kunt hier met het voetveer “de Moerasdraak” de Dommel over te steken naar natuurgebied ‘Het Bossche Broek. Dit is de uitgelezen plek als je je picknick wilt combineren met een plonsje in het water.

picknick en zwemmen vughtereiland

Geniet van Bourgondisch Den Bosch

lekkere wandeling den Bosch

Hoteldeal

Booking.com

Booking.com

Booking.com