fbpx

STREEKPRODUCTEN DEN BOSCH

Een streekproduct is een product dat afkomstig is uit dezelfde regio als waar het wordt verkocht.  Het gaat dan om producten die in de omgeving van Den Bosch worden verbouwd of geproduceerd zoals kaas, vleeswaren (zoals worst), honing, mosterd, jam, gebak en alcoholische dranken zoals bieren, wijn en likeur.  Dikwijls hebben deze producten een streekgebonden receptuur of samenstelling. Streekproducten worden vaak kleinschalig geproduceerd.

Het voordeel van streekproducten is dat ze vers zijn en minder bewerkt. Er zijn meestal geen ingrediënten aan toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen, zoals bij supermarktproducten vaak wel gebeurt. Daarnaast krijgen de producenten een eerlijke prijs voor hun producten. Door streekproducten te kopen, stimuleer je de lokale economie.

Imkers, visrokers, tuinders, worstenmakers, (banket)bakkers, (kaas)boeren, telers: in Den Bosch en omgeving zijn er – gelukkig – veel mensen die (h)eerlijke streekproducten maken. Lekker lokaal eten is er dus volop.

Aardbeien walk in Den Bosch

Aardbeien walk in Den Bosch

Ben je in Den Bosch en heb je zin in iets lekkers? Of ben je de lekkerste wandeling van Den Bosch aan het lopen en heb je al heel wat typische Bossche specialiteiten geproefd? Dan is het nu tijd voor een fris en fruitig alternatief. Midden in het centrum van Den...

Asperges van boer Verhoeven in Cromvoirt

Asperges van boer Verhoeven in Cromvoirt

Als het aspergeseizoen begint dan gaan veel Bosschenaren "ze haolen bij den boer in Cromvort".  De boer heet Erik Verhoeven, hij is gevestigd aan de de Lambertusstraat. Hij vindt dat asperges eerlijk en smaakvol moeten zijn, dus zonder bestrijdingsmiddelen...

Hoteldeal

Booking.com

booking.com

Booking.com