fbpx

Wandel in de voetsporen van Jeroen Bosch

Den Bosch is de geboortestad van de wereld beroemde schilder Jeroen Bosch. Hij is één van de bekendste en meest invloedrijke Europese schilders uit de late Middeleeuwen. In de Nederlanden stond hij van omstreeks 1470 tot aan zijn dood in 1516 op eenzame hoogte. Hij heeft bijna zijn hele leven op de Markt gewoond. Hij zou nu zelf, meer dan vijfhonderd jaar na zijn dood, moeiteloos zijn weg vinden in de Bossche binnenstad, want er is qua stratenplan en ook voor het grootste deel wat straatnamen betreft in honderden jaren niets veranderd.

Op veel plaatsen in Den Bosch zijn nog ‘sporen’ te vinden van de beroemde kunstenaar, plaatsen waar hij heeft gewoond en gewerkt. De citywalk ‘Den Bosch, de stad van Jeroen Boschneemt je mee langs al die bijzondere plekken in de best bewaarde Middeleeuwse stad van ons land. De wandeling begint bij het station en voert ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Den Bosch, zoals de Sint-Jan, de Binnendieze, de Markt en het Noordbrabants Museum.

De wandeling leidt je door de binnenstad met tal van smaakvolle restaurantjes, heerlijke delicatessenwinkeltjes en gezellige plekjes om koffie te drinken (met een Bossche Bol).

Den Bosch was ook de geboortestad van de beroemde schilder Jeroen Bosch. De wandeling begint bij het station en voert langs tal van culturele en culinaire hoogtepunten in Den Bosch.

Je kunt de Jeroen Bosch wandeling hier downloaden.

Lengte: 4,5 kilometer
Duur: 2,5 uur