fbpx

Nieuw in Den Bosch: groente afhaalmaaltijden

Bas Derks, eigenaar van restaurant Pilkington’s , zocht al jaren naar een mogelijkheid om gasten méér en beter groenten te laten eten. Hij wil zijn gasten een gezonde maaltijd kunnen aanbieden, maar dan wel met een restaurantwaardige bereidingswijze en smaak. Door de huidige lockdown had Bart nu de tijd om deze producten te ontwikkelen. Zo werd Green Rebel Club geboren, een nieuw concept van groente-afhaalmaaltijden. Je kunt dit zien als een lekkere, gezonde, verse en vegetarische toevoeging op het huidige aanbod van de kant-en-klaar maaltijden voor thuis of op het werk.

Smaakvolle, eigentijdse groentegerechten

Het klinkt gezond en dat is het ook: groentemaaltijden. Maar het bereiden van groenten vergt aandacht en veel tijd. Geen Rebel Clubgerechten zijn ware smaaksensaties en zijn restaurantwaardig. Op dit moment bestaat de keuze onder andere uit Auberginerolletjes met cocos-linzen (nu al favoriet), Drie Keer Kool en Bulgur met gegrilde groenten of Orecchiette Putanesca. Daarnaast biedt Green Rebel Club twee heerlijke soepen. De gerechten met seizoensgebonden ingrediënten wisselen regelmatig. De groentegerechten zijn niet alleen geschikt voor vegetariërs, maar ook voor vis- en vleeseters. Bart Derks: ‘ Ik zal de laatste zijn die adviseert geen vis en vlees te eten. Sterker nog, ik kan en wil niet 100% zonder. Maar de verhouding kan anders. Green Rebel Clubmaaltijden zijn met elkaar te combineren. En voor vis- en vleesliefhebbers die het lastig of omslachtig vinden om groenten en koolhydraten te bereiden, zijn de gerechten een hele goede basis om een stukje vis of vlees bij te eten.’

Waar te koop?

Alle gerechten zijn vers bereid en zijn verkrijgbaar in de Pilkington’s Bakery Shop (Torenstraat 7, Den Bosch) en online te bestellen via de Pilkington’s webshop. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar bij de groentewinkels Van de Loo in Helvoirt, Vitaminerijk in Vught en Philips Fruittuin in Eindhoven.

Ondernemen in crisistijd

Voor Bart Derks is stilzitten geen optie: ‘Door continu te blijven ondernemen hoop ik een klein sprankje hoop en positiviteit in de binnenstad toe te voegen’. In november nog opende hij in zijn zaak de Pilkington’s Winter Shop. Tafels en stoelen maakten plaats voor gethematiseerde kerstballen, kandelaars, (kerst-) decoratiematerialen, servies, glaswerk, tafelaankleding en curiosa. Toen met de aankondiging van de tweede lockdown ook deze kerstwinkel moest sluiten, kwam Pilkington’s met een Winter Loterij en openden zij kort daarna Pilkington’s Bakery. Hier halen gasten nu nog steeds High Tea’s, scones, brownies, apple crumble en diverse prachtige taarten en cakes. Ook gerechten van Green Rebel Club zijn in deze shop verkrijgbaar.