fbpx

Den Bosch is weer een nieuwe specialiteit rijker. Behalve de Bossche Bol en de Koekwaus is er nu ook de Bossche Lulkoek: een brosse koek om (zachtjes) in te bijten. Een heerlijk krokant roomboterkoekje met een zachte smaak van lemon en anijs. Het smaakt niet alleen goed bij de koffie, maar schijnt ook heerlijk te combineren met het Bossche Kutbier.

Historicus en Carnavalsexpert Rob van de Laar bedacht het idee voor de Bossche lulkoek.  De inspiratie voor het logo van de koekjes kreeg Van de Laar op de wc van het historische pand waar hij werkt. Daar hangen een aantal insignes uit de middeleeuwen, waaronder een fallus met vleugeltjes. De speldjes zijn ongeveer 4 cm lang en gemaakt van een legering van tin en lood. De Oeteldonkhistoricus  is er nog niet achter waarom de speldjes gedragen werden en wie er mee rond liepen.

Het koekje wordt gebakken door Daniels koekbakkerij en is verkrijgbaar bij de Broodspecialist.

De Broodspecialist
Hinthamerstraat 89
5211 MG ‘s-Hertogenbosch