fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

D’n Elfde van d’n elfde in Oeteldonk 2020

woensdag 11 november 2020 - donderdag 12 november 2020

dun elfde van dun elfde den Bosch

D’n Elfde van d’n elfde in Oeteldonk 2020 gaat niet door.

De elfde dag van de elfde maand (11 november) is in veel plaatsen in Nederland de opening van het Carnavalsseizoen. In 2020 kan het grote volksfeest in Oeteldonk helaas niet doorgaan vanwege corona.  “Het ontmoeten en samenzijn, dat wat ons feest zo mooi maakt, kan nu helaas even niet” zegt de Oeteldonkse Club.  Er bestaan plannen om er een online feestje van te maken, die zullen later dit jaar bekend gemaakt worden. .

Waarom het getal 11?

Dat 11 november een bijzondere datum is, hangt samen met het getal elf. In de volksnumerologie wordt 11 als het gekkengetal beschouwd. In de carnavalssymboliek speelt elf een voorname rol. De prins wordt vergezeld door een Raad van Elf. Die komt na carnaval weer voor het eerst in vergadering bijeen op 11 november om 11.11 uur ’s avonds.

‘D’n Elfde van d’n Elfde’

‘D’n Elfde van d’n Elfde’ geldt als een opwarmertje voor het echte Carnaval dat in 2021 van 14 februari tot en met 16 februari gevierd wordt. Vroeger werd D’n Elfde van d’n Elfde in Den Bosch vooral gevierd door een select groepje van fanatieke carnavalgangers en -verenigingen in combinatie met het Kwekfestijn. Maar vanaf 2010 wordt in Den Bosch D’n Elfde van d’n Elfde gevierd als een op zichzelf staand evenement.  Op 11-11-2011 kwam Den Bosch hiermee in het landelijke nieuws en werd de reputatie van Oeteldonk als een van de meest bekende carnavalssteden bevestigd.  Inmiddels is het uitgegroeid tot een populair feest waar veel mensen op af komen, ook van boven de rivieren.

Bekijk hier een impressie van ‘D’n Elfde van d’n Elfde’ in 2016 in de Korenbrugstraat. Gezellig war?

 

 

 

Overzicht
Evenement
D'n Elfde van d'n elfde in Oeteldonk (Den Bosch)
Locatie
's-Hertogenbosch,
Starttijd
11 november 2020
Eindtijd
11 november 2020
Beschrijving
Sommige Bosschenaren kunnen niet wacht tot D’n Elfde van d’n Elfde want dan gaat het carnavalsseizoen officieel van start en dat wordt gevierd in de binnenstad van heel Oeteldonk
Entree

Gegevens

Begin:
woensdag 11 november 2020
Einde:
donderdag 12 november 2020
Evenement Categorie:
Site:
https://www.oeteldonk.org/

Locatie