fbpx

Als je van eerlijk en verfijnd eten houdt is Pollevie in het Paleiskwartier aan te raden.  Pollevie is ongedwongen, ongecompliceerd, eigenwijs, creatief en bewust. Fijn voor vegetariërs dat ze ook volledige groentemenu’s hebben.  Er wordt vaak gekookt met de producten uit de directe omgeving van Den Bosch.

Met grote regelmaat staat bijvoorbeeld het Kempisch Heideschaap op de kaart. Maar om de akoestiek van het restaurant te verbeteren wordt de wol dit schaap ook ingezet in de vorm van wandtapijten en lampenkappen. Dat geeft het restaurant een bijzondere eigen sfeer.

Restaurant Pollevie is in 2017 uitgeroepen tot het beste groenterestaurant van Nederland. Het is gevestigd in een oud fabriekspand in het Paleiskwartier. Het ligt naast de Paleisbrug, die het oude centrum met deze nieuwe wijk verbindt. Het restaurant is modern ingericht, opvallend is de uitgebreide wijncollectie. Het keukenteam volgt de foodtrends op de voet en geven er hun eigen multiculturele creatieve draai aan.

De kaart van Pollevie

De koks van Pollevie gaan iedere dag op zoek naar nieuwe en lekkere producten, het liefst uit de directe omgeving van den Bosch. De seizoenen zijn leidend en groenten spelen de hoofdrol.  Er wordt een verrassingsmenu geserveerd, de Pollevie Parade, dat uit minimaal 3 gangen bestaat. Alle gerechten zijn gemaakt van eerlijke, pure producten en kunnen door de sommelier worden aangevuld met mooie wijnen.

Op de kaart vind je niet alleen een wijnassortiment van meer dan 100 wijnen, maar ook verfrissende cocktails en speciaalbieren. Bij de high wine arrangementen kun je verschillende wijnen proeven, in combinatie met bijpassende kleine gerechten. Tussen 12.00 en 19.00 kun je genieten van kleine, verrassende gerechtjes met bijpassende glazen wijn. Dat gaan we op een zondagmiddag zeker nog een keer uitproberen met wat vrienden.

We bestelden in mei 2017 de Parade Pollevie. Je proeft dan het beste van Pollevie in drie, vier, vijf of zes gangen voor 9,- per gang. Alle aspecten van de menukaart komen aan bod. Bekijk hier ons voorgerecht, tussengerecht en het hoofdgerecht.  Alle gerechten waren heerlijk: goed uitgebalanceerde smaken in creatieve combinaties.

restaurant pollevie den bosch voorgerecht

Voorgerecht Pollevie Parade

restaurant pollevie den Bosch tussengerecht

Tussengerecht Pollevie Parade

restautant den Bosch hoofdgerecht

Hoofdgerecht Pollevie Parade

Locatie Restaurant Pollevie den Bosch

Restaurant Pollevie ligt buiten het centrum van den Bosch., het vraagt dus om een bewuste keuze om hier naar toe te gaan. Maar het is zeker de moeite waard om er een stukje voor om te lopen of om te rijden. Vanuit het centrum bereik je Pollevie te voet via de nieuwe Paleisbrug. Als je met de auto komt kun je parkeren in Parkeergarage ‘Het Paleiskwartier’.

Pollevie Bar & Kitchen
Hofvijver 2B
5223 MC Den Bosch
Telefoon: 073 518 4646