fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz in Duketown 2019 Den Bosch

vrijdag 7 juni 2019 - dinsdag 11 juni 2019

jazz in duketown den bosch

Jazz in Duke Town 2019 wordt dit jaar voor de 46e keer georganiseerd in de binnenstad van Den Bosch.  Tijdens Pinksteren (van 7 t/m 10 juni 2019) kun je hier  genieten van jazzmuziek en allerlei aanverwante stromingen. Het festival richt zich op jazz en aanverwante muzieksoorten, zoals soul en funk gerelateerde jazz.  Jazz in Duketown is het grootste gratis (openlucht) jazzfestival in Nederland, met meer dan 150.000 bezoekers per jaar. Op de gratis te bezoeken podia in de binnenstad van Den Bosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op. Maak er een leuk weekend van en boek nu een hotel. 

Internationale  jazz-, funk- en popmuzikanten

Voor de 46ste editie komen Marcus Miller en Richard Bona [Group] naar Den Bosch, twee basgitaristen van internationale allure die bekend staan om hun originele mix van jazz, funk en pop.  Andere opvallende namen die met Pinksteren in de Bossche binnenstad gaan optreden zijn Marius Neset Quintet (NO), Roller Trio (UK), Shake Stew (OOS), Tom Ibarra Group (FR) en Hilario Dúran Quartet (CUB). Andere grote internationale publiekstrekkers zijn de Israëlische contrabassist Omer Avital, de Franse producer, beatmaker en dj GUTS met zijn band ‘Les Akaras de Scoville’ (die eerder optrad op grote festivals als Glastonbury en Jazz à Vienne) en de Amerikaanse top pianist en toetsenist Aron Parks.

De Oostenrijkse band Shake Stew is één grote bonk eigenzinnigheid. Met twee drummers, twee bassisten en drie blazers is de bezetting bijzonder.
De Noorse saxofonist Marius Neset is gezegend met een grandioze virtuositeit die hij combineert met een speelsheid en ritmische aanstekelijkheid waardoor hij zijn publiek volledig uit zijn dak kan laten gaan. In zijn kwintet spelen onder meer twee muzikanten die vorig jaar tijdens Jazz in Duketown nog indruk maakten met de groep Phronesis.

Zondag 9 juni: Monty Alexander

Monty Alexander komt zondag 9 juni naar Den Bosch. Niemand minder dan Frank Sinatra viel voor het spel van de jonge pianist en dat opende voor Alexander vele deuren in New York, waarna een indrukwekkende carrière volgde. Deze pianist mengt op subtiele wijze Caribische muziek met onweerstaanbare swing, bop en blues.

Maandag 10 Juni: Michelle David & the Gospel Session

De slotact van het vierdaagse jazzfestival zal dit jaar op 10 juni verzorgd worden door Michelle David & the Gospel Sessions. Twee jaar geleden stond Michelle David ook al eens op Jazz in Duketown en liet ze een verpletterende indruk achter. Inmiddels is ze in Nederland en erbuiten uitgegroeid tot een ware sensatie en stond ze op festivals als North Sea Jazz en Pinkpop. David komt deze editie met een grotere band, inclusief een knallende blazerssectie. De basis-ingrediënten blijven uiteraard onveranderd: energieke en rauwe soul en gospel die Jazz in Duketown 2019 tot de laatste noot op de grondvesten zal doen schudden.

Nederlandse artiesten

Uit eigen land treden onder meer de publiekstrekker Jungle by Night, Eric Vloeimans Gatecrash, Minyeshu en Ruben Hein & Nederlands Jeugd Jazz Orkest op. Ook  ‘Arp Frique’ met zijn achtkoppige begeleiding en zangeres Jennie Lena, oud deelneemster ‘The Voice of Holland’ met haar band spelen op het podium op de Markt. Bijzonder is ook dat dit jaar saxofonist Benjamin Herman tijdens het festival met verschillende groepen gaat samenwerken.

Talentontwikkeling

De brede en vernieuwende programmering laat zien dat jazz voor alle leeftijden is.  Jazz in Duketown programmeert ook nieuwe, aankomende bands, die later te zien zijn op andere (niet jazz) festivals. Naast de programmering van nieuwe, opkomende bands, is het festival een springplank voor studenten aan conservatoria.Voor de Conservatorium Talent Award strijden de beste jazz studenten van de acht conservatoria uit Nederland om de felbegeerde Conservatorium Talent Award. De winnaar treedt op tijdens Jazz in Duketown.

Impressies Jazz in Duketown 2017 en 2018

Bekijk hier een impressie van Jazz in Duketown 2017

Aftermovie 2018

 

Overzicht
Evenement
Jazz in Duketown 2019
Locatie
Binnenstad den Bosch,
Starttijd
07-06-2019
Eindtijd
10-06-2019
Beschrijving
Kom met Pinksteren naar den Bosch voor het grootste gratis jazzfestival van Nederland in de open lucht. Tijdnes het Pinkerweekend Van 7 tot en met 10 juni 2019 kun je genieten van Jazzmuziek en aanverwante stromingen.

Gegevens

Begin:
vrijdag 7 juni 2019
Einde:
dinsdag 11 juni 2019
Evenement Categorie:
Site:
http://www.jazzinduketown.nl/

Locatie