fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boulevard Den Bosch 2019

donderdag 1 augustus 2019 - maandag 12 augustus 2019

theaterfestival boulevard den bosch

Theaterfestival Boulevard is een jaarlijks terugkerend evenement voor hartstochtelijke voorstellingen en inspirerende ontmoetingen op locaties in en om Den Bosch. Van 1 t/m 11 augustus vind je op Theaterfestival Boulevard theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje te duwen zijn. Het festival staat bekend om zijn knusse karakter op het festivalplein (Parade), het kwalitatief hoogstaande theateraanbod en de enorme keuze aan voorstellingen, concerten en culturele activiteiten. Deze spelen zich niet alleen af op de podia, maar ook in musea en op locaties in – en om de historische binnenstad van den Bosch. Elk jaar zijn er nieuwe, bijzondere en onverwachte speellocaties voor de mooiste voorstellingen.  Kom een paar dagen van dit zuidelijk zinnelijk zomerfestival genieten, en  boek op tijd een hotel. 

Festival plein Boulevard

Het bruisende hart van het festival is te vinden op de Parade. In opdracht van Boulevard heeft de veelgeprezen theatervormgever Theun Mosk drie kloeke, kleurige, metershoge installaties/objecten ontworpen. Hun naam: Block Box. Met deze opvallende objecten benadrukt Boulevard de betekenis van kunst op het plein: dit is een plek van verbeelding. Voor die drie plekken creëren theatermakers van naam een korte voorstelling. Bij de centrale Block Box-kassa kun je een los kaartje of een passe-partout kopen. Nieuw is dit jaar BLVR&D; het laboratorium van Boulevard.

Struin de tentjes af voor het mooiste minitheater.  Bezoek ’s avonds een voorstelling in het BLVRD Theater, proef van het lekkerste eten en drinken en hoor de fijnste bands. Pak de bus bij Frits, bezoek een van de  vele (locatie)voorstellingen of ga naar het Theater aan de Parade voor een grote zaal productie.

Thema Boulevard 2019:  Oriëntatie

boulevard den Bosch 2019Oriëntatie is het thema van Boulevard 2019. Want je kunt pas keuzes maken als je weet waar je staat.

You Are Here.
Tijdens Boulevard 2019 laten makers hun oriëntatie zien. Zij doen suggesties, mijmeren of schenken troost. Sommigen gaan zelfs een stap verder. Zij bieden hoop. Want een doodlopende weg is al te niksig.

You Are Here.
Maar je bent hier niet alleen.
Tijd voor ontmoeting, elf dagen en nachten.
En dan weer op pad.

Maar bovenal: elf dagen lang ruimte voor ontdekken, genieten, saamhorigheid en delen. Er staan grote en kleine producties, van nationale en internationale makers, er is muziek, theater, dans, muziektheater, jeugdvoorstellingen, beeldende kunst en straattheater te zien. Kaarten kopen voor voorstellingen kan online, telefonisch, aan de kassa of op locatie.

Bekijk hier een korte impressie van Festival Boulevard Den Bosch 2017

Gegevens

Begin:
donderdag 1 augustus 2019
Einde:
maandag 12 augustus 2019
Evenement Categorie:
Site:
https://www.festivalboulevard.nl/

Locatie