fbpx

Update eind 2019: Restaurant Vita Verde bestaat niet meer. In dit pand is nu visrestaurant het Viswijf gevestigd.

Restaurant Vita Verde ligt tegenover de ingang van het Jheronimus Bosch Art Center in den Bosch. In dit restaurant kun je kennismaken met de echte Italiaanse keuken uit Calabria. Vita Verde werkt alleen met verse, pure, onbewerkte en uit Italië geïmporteerde producten, aangevuld met producten van lokale leveranciers en zo veel mogelijk Fairtrade producten.

Wij probeerden het Menu a Sorprese, het 4 gangen verrassingsmenu van de chef (34 Euro pp). Afhankelijk van het seizoen en de verkrijgbaarheid van de ingredienten kan dit menu er iedere keer anders uitzien. We begonnen met een misto “vita verde” een plank vo met antipasti die je aan tafel kunt delen.

vita verde antipasti

Als hoofdgerecht kozen we voor een ribeye van de gril, die met gebakken aardappeltjes, gegrilde courgette en een lekkere pepersaus werd geserveerd.
We probeerden de natuurlijk ook de pizza. De pizza’s zijn volgens een traditioneel familierecept gemaakt, dun en krokant. ..

vita verde pizza

Ter afsluiting aten we een aantal Italiaanse klassiekers zoals een tortino di cioccolato (chocolade souffle met vers fruit), panna cotto en een ijstaartje van hazelnoot.

vita verde klassieke nagerechten

Alle gerechten waren vers en smaakten prima. Wat het extra leuk maakt is dat de gerechten niet per portie worden opgediend, maar bij elkaar op een grote plank of schaal worden gepresenteerd.  Iedereen kan dan pakken wat hij of zij lekker vindt.  De sfeer is gezellig, de bediening is vriendelijk en snel. Prima prijs-kwaliteit verhouding en een aanrader als je van de pure Italiaanse keuken houdt.

Vita Verde
Mgr. Prinsenstraat 1A
5211 LN ‘s-Hertogenbosch