fbpx

Het aanbod van taxi’s in den Bosch is groot. Uit het verleden blijkt dat er tijdens grote evenementen als carnaval problemen zijn geweest met de manier waarop klanten door taxichauffeurs worden behandeld, zoals weigeren van korte ritten, omrijden en hoge ritprijzen. Daarom heeft den Bosch sinds begin 2016 een taxiverordening, waarmee de kwaliteit van het straattaxivervoer in de stad moet worden verbeterd: het Bossche Keurmerk voor taxi’s. Alleen taxichauffers met een BTx vergunning (Bosch Keurmerk) mogen gebruik maken van de officiele taxi-opstapplaatsen in den Bosch. De taxi’s met het Bossche keurmerk zijn te herkennen aan het embleem ter grootte van een A5-kaart.

Bosch Taxi Keurmerk

Om het Btx-certificaat te behalen, moeten chauffeurs workshops volgens en een examen afleggen. Zij worden daarin getest op stratenkennis, gastvrijheid en integriteit. Als je bij een taxi met een Bosch Keurmerk instapt weet je zeker dat je met een betrouwbare taxichauffeur te maken hebt.

Regiotaxi

Reizigers met een WMO-vervoerspas of mensen die met het Openbaar vervoer reizen kunnen gebruik maken van de regiotaxi. De regiotaxi brengt je veilig en comfortabel van deur tot deur.