fbpx

Alhoewel Jheronimus Bosch zijn gehele leven in Den Bosch heeft gewoond en gewerkt, is er nu geen enkel werk meer in deze stad te vinden. Een van zijn bekendste werken, de Tuin der Lusten, is in het Museo del Prado in Madrid te zien. Toch is het Jheronimus Bosch Art Center de plek om het leven en het werk van de kunstenaar te ontdekken en verkennen. Op de begane grond van dit voormalige kerkgebouw vind je fotoproducties op ware grootte afgedrukt en ingelijst. Omdat het om reproducties gaat mag deze permanente tentoonstelling geen museum genoemd worden, maar je krijgt op deze manier wel een heel goed beeld van deze Bossche schilder. Ook vind je in het Jheronimus Bosch Art Center diverse voorwerpen die nagemaakt zijn uit de schilderijen van Bosch.

Boekje en audiotoer

Stap in de wonderlijke wereld van Jeroen Bosch! De tentoonstelling gunt je een blik op de boven- en onderwereld door de ogen van Jeroen Bosch. Bij het binnengaan krijg je een boekje met een de geschiedenis en beschrijvingen van 66 schilderijen en tekeningen van Jheronimus Bosch. Ook de audiotoer geeft veel achtergrond informatie.

Voor wie de plaatsen wil zien waar hij gewoond en gewerkt heeft raden wij de De Jeroen Bosch wandeling aan (citywalk)

 

Toren met uitzicht over den Bosch

Je kunt met een glazen lift naar de toren van het gebouw vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad Den Bosch.  Het Jheronimus Bosch Art Center is gevestigd in de voormalige Sint-Jacobskerk aan het Jeroen Boschplein.  Op het plein voor de kerk staat een sculptuur van Ruudt Peters. De kunstenaar heeft zich hiervoor laten inspireren door een fontein welke te zien is op één van de bekendste schilderijen van Bosch: Tuin der lusten.

Adres:
Jheronimus Bosch Art Center
Jeroen Boschplein 2
5211ML Den Bosch