fbpx

Op 10 april 2019 opende restaurantketen de Beren een nieuwe vestiging in het Paleiskwartier in Den Bosch. Op het menu staat onder meer friet met saté, entrcôte, tournedos, burgers of zalmfilets. Het restaurant belooft daarbij ‘royale porties’ in de ‘ongedwongen gezelligheid van een eetcafé.’

Eén dag na de opening bezochten wij de Beren onder de Jheronimustoren, en alhoewel nog niet alles op rolletjes loopt is het eten er prima. Bij de gerechten wordt frites, een gepofte aardappel of breekbrood geserveerd en een klein schaaltje rauwkost.

ceasers salad de beren den Bosch

ceasars salad

3 stokjes kipsate

Spare ribs

Uitgeroepen tot meest vegan-friendly restaurant

Wie aanschuift bij De Beren kon altijd al een uitgebreide menukaart verwachten. Dezelfde verwachtingen wil De Beren nu ook scheppen bij vegetarische en veganistische gasten. Traditionele hardlopers als onder andere de Berenburger Classic en de satés zijn ook in een plantaardige versie op de menukaart terug te vinden. ProVeg Nederland onderzocht onlangs welke restaurantketens vooroplopen in het aanbieden van vegetarische en veganistische gerechten. Volgens de organisatie is De Beren de grote winnaar in de categorie ‘sit-down’ restaurants. Deze eerste plek heeft De Beren te danken aan de 100% vegan burger die op de Berenkaart te vinden is.

Ook voor thuis

Consumenten die de gerechten van De Beren het liefst thuis laten bezorgen, hebben ook hier de keuze uit vegetarische en veganistische opties. Naast de 100% vegan burger staan er standaard gerechten zoals groentetriangels en diverse vegetarische salades op het menu van De Beren bezorgrestaurants.