fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opera op de Parade 2018: Un Ballo in Maschera

woensdag 27 juni 2018 @ 22:00 - donderdag 28 juni 2018 @ 01:30

Gratis
opera op de parade

De Opera op de Parade is een jaarlijks terugkerend evenement in den Bosch.  Jong en oud komen naar de Parade en nemen klapstoeltjes, hapjes en drankjes mee om te luisteren naar een gratis opera in de open lucht. Op woensdag 27 juni 2018 om 20 uur presenteren Opera Zuid en philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Enrico Delamboye Verdi’s opera Un Ballo in Maschera, over het waargebeurde verhaal van de Zweedse koning, die in 1792 tijdens een gemaskerd bal vermoord werd.

Over opera Un Ballo in Maschera

Un Ballo in Maschera is misschien niet Verdi’s bekendste opera, maar het is wel een van zijn beste, met een intrigerend verhaal over ongeoorloofde liefde, voorspellingen, verraad, samenzweringen en fenomenale muziek. De opera is gebaseerd op de moord op koning Gustaaf III van Zweden, maar is vanuit historisch oogpunt gezien niet geheel accuraat. Tijdens de compositie werd Verdi door censuur van regeringswege nadrukkelijk verzocht wijzigingen aan te brengen vanwege het politiek gevoelige karakter ervan. Ondanks het tragische einde heeft Un ballo in Maschera vele briljante momenten en de nodige ironie die met een komedie geassocieerd worden – een mengeling waardoor de critici het nogal eens “Shakespeareaans” plegen te noemen.

De hoofdrollen worden uitgevoerd door Adreano Graziani (Gustavo III), Jason Howard (Renato) en Jannelieke Schmidt (Amelia). Un Ballo in Maschera is geregisseerd door Waut Koeken, intendant van Opera Zuid.

Meezingen tijdens Opera Sing Along in Den Bosch.

Heb je de smaak te pakken? Twee dagen later, op 29 juni 2018, kun je zelf de grootste operahits meezingen tijdens het nieuwe evenement, de Opera Sing Along in Den Bosch.

 

Overzicht
Evenement
Opera Sing Along
Locatie
Parade Den Bosch,

Gegevens

Begin:
woensdag 27 juni 2018 @ 22:00
Einde:
donderdag 28 juni 2018 @ 01:30
Kosten:
Gratis

Locatie