fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Loving Vincent de Tentoonstelling

zaterdag 14 oktober 2017 - maandag 29 januari 2018

Euro12

De film ‘Loving Vincent’, is ’s werelds eerste volledig geschilderde speelfilm. De film gaat over de laatste jaren van Vincent van Gogh en brengt zijn meest inspirerende schilderijen tot leven met hulp van 66.960 handgeschilderde frames. Frames zijn beelden waarvan er 24 in een seconde film zitten. Deze frames werden in Polen met de hand geschilderd door 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden. De film Loving Vincent won al diverse internationale prijzen en is vanaf 26 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

De tentoonstelling belicht een aantal aspecten van de totstandkoming van de film Loving Vincent. Van de ontwikkeling van het scenario tot de fascinerende details van het maakproces. Een team van 125 kunstenaars heeft voor de film 1.400 schilderijen gemaakt in de geest van Van Gogh. Ruim 100 van deze werken zijn te zien in de tentoonstelling, verspreid over zes museumzalen. Ook is te zien hoe het team van kunstenaars oplossingen vond voor scenes die er om vroegen af te wijken van de originele werken van Van Gogh. Bijvoorbeeld in de veelvoorkomende gevallen dat Van Gogh’s schilderijen niet overeenkwamen met de verhoudingen van een bioscoopscherm.

Bijzonder element in de tentoonstelling is het Painting Animation Work Station. Hier zal een kunstenaar die meewerkte aan de film, een nieuwe geschilderde animatie creëren. Deze animatie wordt gebaseerd op een werk van Vincent van Gogh (1853-1890) uit zijn Brabantse periode. De kunstenaar is in de tentoonstelling aan het werk van donderdag t/m zondag gedurende de gehele looptijd van de tentoonstelling.

Gegevens

Begin:
zaterdag 14 oktober 2017
Einde:
maandag 29 januari 2018
Kosten:
Euro12
Site:
https://tickets.hetnoordbrabantsmuseum.nl/

Locatie