fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kamagurka Tentoonstelling in Den Bosch

zaterdag 28 juli 2018 - dinsdag 2 oktober 2018

tentoonstelling kamagurka den bosch grenspost

Het Noord-Brabants Museum in den Bosch presenteert van 28 juli tot en met 20 oktober 2018 de allereerste overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar Kamagurka. In de tentoonstelling Kamagurkistan zijn ruim 50 jaar aan cartoons, schilderijen, ruimtelijke objecten en filmpjes van performances van Kamagurka te zien.

Over Kamagurka

Kamagurka, het pseudoniem van Luc Charles Zeebroek (Nieuwpoort, 1956), is vooral in België en Nederland beroemd als cartoonist. Al jaren maakt hij dagelijks een tekening voor de voorpagina van NRC Handelsblad, waarin hij op humoristische, soms choquerende wijze inspeelt op het nieuws. Kamagurka staat bekend om zijn onnavolgbaar absurdisme, dat zich sinds zijn doorbraak in Humo (1976) een plek heeft veroverd in menig krant en tijdschrift.

Kamagurka tentoonstelling

Met het passeren van de grensport ga je voorbij de grenzen van de ernst en kom je in Kamagurkistan, het land van Kamagurka.  De expositie is het resultaat van een rijk geïllustreerd boek van kunsthistoricus Kim Ouweleen. Ouweleen studeerde in 2011 af op het absurdistische werk van Kamagurka en kreeg de kans om in het duizelingwekkende archief van de kunstenaar te grasduinen. Zijn uitgever benaderde het museum in Den Bosch voor een tentoonstelling. De selectie is gemaakt door het museum en Kamagurka heeft zich daar niet mee bemoeid.

Hieronder zie je een indruk van Kamagurka’s absurdistische en vaak met opzet choquerende werk.

tentoonstelling kamagurka den bosch bassie en mondriaan

tentoonstelling kamagurka den bosch meneer de uil

tentoonstelling kamagurka den bosch de rimpelclub

 

Als je Kamagurkistan verlaat kun je nog een mooie ansichtkaart naar huis sturen.

Gegevens

Begin:
zaterdag 28 juli 2018
Einde:
dinsdag 2 oktober 2018
Evenement Categorie:

Locatie