fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Barbershop zingen in Den Bosch

vrijdag 29 september 2017 - zondag 1 oktober 2017

Gratis
zingen

Op zaterdag 30 september vindt in den Bosch het Barbershop ontmoetingsfestival plaats en dat betekent dat er op zaterdagmiddag in heel den Bosch optredens van koren en kwartetten uit binnen- en buitenland plaats vinden. De hele dag kun je luisteren naar prachtige ballads en lekker vlotte uptempo’s. Er wordt a capella gezongen en de optredens zijn ook leuk om te zien omdat het koor er beweging of choreografische elementen aan toevoegt. Het Barbershop festival in den Bosch ss het grootste Barbershopspektakel van Europa.

Het festival start op vrijdagavond 29 september  in de Grote Kerk met het ‘Concert der Kampioenen’. Zoals gebruikelijk opent het organiserend koor Duketown Barbershop Singers het concert. Daarna presenteren de koren en kwartetten uit Nederland zich in een spetterende show: The New Harvest Singers (kampioen vrouwenkoor), T-SiNG! (kampioen mannenkoor), Men2B (kampioen mannen kwartet), LinQ (kampioen vrouwen kwartet) en Next Generation (kampioen mix kwartet). Als speciale gasten treden op mixed vocal group Strictly a Cappella uit Radlett, South Herts Engeland en Klangküsse A-cappella.

Barbershop is een over het algemeen makkelijk in het gehoor liggende manier van close harmony zingen. Close harmony is te beschouwen als klassieke muziek, gemaakt met alleen de stem, dus zonder instrumentale begeleiding. Barbershop is daar het populaire zusje van. Close harmony wordt zowel door beroeps- als amateurzangers gezongen. Barbershop daarentegen is altijd amateurwerk waarbij soms wel een hoge kwaliteit wordt bereikt. In de barbershoptraditie bestaan er zo’n vijftien songs die in een bepaald arrangement wereldwijd zijn vastgelegd in de ‘barbershop-catalogus’. Elk barbershopkoor kent een aantal van deze zgn. ‘cat-songs’, waardoor deze koren altijd samen kunnen zingen.

 

Overzicht
Evenement
Barbershop Festival Den Bosch
Locatie
s-hertogenbosch,
Starttijd
september 29, 2017
Eindtijd
september 30, 2017
Beschrijving
Op zaterdag 30 september vindt in den Bosch het Barbershop ontmoetingsfestival plaats en dat betekent dat er op zaterdagmiddag in heel den Bosch optredens van koren en kwartetten uit binnen- en buitenland plaats vinden. De hele dag kun je luisteren naar prachtige ballads en lekker vlotte uptempo’s
Entree

Gegevens

Begin:
vrijdag 29 september 2017
Einde:
zondag 1 oktober 2017
Kosten:
Gratis
Site:
http://www.barbershopfestival.nl

Locatie